Úvod > Violettemoda Blog > Aké vysoké opätky k vám pasujú...........
 

Aké vysoké opätky k vám pasujú...........

Vraj výška opätku by mala odpovedať výške ženy. Čo vy na to? 

To by znamenalo, že čím vyššia je žena, tým vyšší by mal byť opätok. Čím je žena vzrastom nižšia, tým nižší opätok jej pristane. No skutočnosť je iná.

Napriek tomu, že topánky sú oproti ostatným kúskom oblečenia relatívne malé, hrajú významnú úlohu v tom, ako sa cítite a ako vyzeráte. Pohodlie v dobrých topánkach prispieva k správnemu držaniu tela, k dobrému rytmu dýchania a tým k pocitu radosti. Topánkam, ktoré sú vyrobené s ohľadom na to, že v nich budete chodiť pohodlne a okrem toho budú aj krásne sa poteší každá žena. 

Aj topánky ovplyvnia váš odev rozhodujúci je ich tvar. Napríklad špicatá topánky pôsobia prísne ak chcete vyzerať prísne čo dynamickým ženám nedoporučujeme. 

Mierne zaoblená alebo tupá špička je vhodná pre všetky ženy. Je elegantná a ženská. Veľmi dobre sa hodí k formálnemu aj menej formálnemu osobnému štýlu. K šatám, k sukni aj k nohaviciam padne práve takto vyrobená špička topánky ako uliata. Úplne zaoblená alebo guľatá špička vám pridáva na hmotnosti. Pre väčšinu žien nie sú vhodné topánky, ktoré majú remienok cez priehlavok. Výrazne opticky skracujú dĺžku nohy, čo si môže dovoliť len máloktorá z vás. Podobným úskalím sú lodičky alebo sandálky na podpätku typu Straps alebo T-Straps. 

Pre ženy, ktoré majú silnejšie alebo silné nohy sa vôbec nehodia topánky nad členok. Rovnako je to s kozačkami, vysokými topánkami bez opätku. V oboch prípadoch ide o topánky vhodné výhradne pre dlhšie alebo štíhle nohy.

Vysoké ženy sa boja vziať si 8-centimetrový opätok, aby neprevyšovali svojho partnera a tie menšie sa kníšu na vysokých opätkoch, aby asi dohnali to, čo im príroda nenadelila. Optimálna výška opätkov pre každú ženu je 1/22 jej výšky. Vydeľte teda  svoju výšku číslom 22 a máte výšku svojho opätku.  

No nezabúdajte, že tak ako odev je našim nástrojom na komunikáciu a sprievodcom počas dňa je aj obuv.