Úvod > Violettemoda Blog > Šál je skvelý fashion kúsok ........................
 

Šál je skvelý fashion kúsok ........................

Ich sezóna sa začala a čím väčší, tým lepší. Máte radi jednofarebné, pruhované, karované alebo kvetované?

Šál je doplnok, ktorý sa nenosí len v zime, ale po celý rok. Je mnoho materiálov a strihov, ktoré sú dnes v móde, a preto je na vás, aký štýl šálu si vyberiete. Ako si teda vybrať? Myslite vždy na to, aby ste sa cítili pohodlne a prirodzene. Napríklad do spoločnosti môžete vyraziť  so saténovým šálom, ktorý vaše šaty premení v zaujímavý skvost.

Je skvelé že môžeme vyberať šály nielen ako ochranu pred zimou, ale aj ako módny doplnok. Dnes zoženiete naozaj všetko brmbolcový, látkový, pletený, s dlhými strapcami, háčkovaný, úzky krátky alebo dlhý.

Maxišály sú nielen extra módne, ale aj praktické. Slúžia ako šál, šatka, čiapka, sveter aj paleto, stačí sa vedieť správne zabaliť.  Veľký maxi šál ľahko skombinujete s kabátikom aj bundou. Hodí sa k celopletenému outfitu, ale aj k športovejšiemu alebo elegantnému oblečeniu. Maxi šál si ale nestačí len kúpiť. Musíte sa ho naučiť aj správne nosiť. Inšpirujte sa priamo na módnom móle .....

Viete aký je rozdiel medzi klasickým šálom a pašmínou? Pašmína (starý perzský výraz pre vlnu) je ušľachtilá forma kašmíru. Jej vlákno sa získava z najjemnejších chĺpkov kašmírskej kozy, predovšetkým z tibetskej horskej kozy, ktorá žije v Himalájach vo veľkej výške a produkuje preto obzvlášť jemnú podsadu ako ochranu proti extrémne nízkym teplotám. Pašmína je často kombinovaná s podielom hodvábu, čo zvyšuje jej pevnosť a jemnosť. Hodváb je pevné, mäkké a lesklé vlákno produkované húsenicami priadky morušovej. Šály z neho sú príjemné na dotyk a krásne sa lesknú. Pašmína je známa ako „mäkké zlato zo strechy Ázie“. Má výborné vlastnosti: je to najjemnejší, najmäkší a najteplejší kašmír na svete. Hreje osemkrát viac ako ovčia vlna. Pašmína je skôr matná, a preto sa do nej môže pridávať hodváb na zvýšenie lesku.

Prsteňová pašmína je taká ľahká a jemná, že šál môžete pretiahnuť prsteňom. Všetky tieto šály bývajú ručne tkané a ručne sa pripravuje aj východzie vlákno. Z pašmíny sa vyrábajú predovšetkým šály, ale aj prikrývky, sukne a pod. Je veľmi jemná, a keď si ju oviniete okolo krku, cítite sa doslova ako v bavlnke. Šály a šatky z pašmíny vyzerajú štýlovo, krásne a kreatívne. Zakaždým môžete použiť iný štýl viazania.

Nech už sú akékoľvek, dokážu vykúzliť neprehlidnuteľný outfit. A hlavná výhoda je že nestoja veľa.

Kombinujte rôzne odtiene farieb či doplnkov so správnou veľkosťou kabelky.