Úvod > Violettemoda Blog > Sú súčasťou módy
 

Sú súčasťou módy

Hudba a móda patria neodmysliteľne k sebe. Linda Evangelista, Cindy Crawford, Christy Turlington, Naomi Campbell............

tieto modelky si do najsexi klipu v tých časoch vybral George Michael k pesničke Freedom '90.

Linda Evangelista bola známa výrokom " Nevstanem z postele za menej ako 10 000 dolárov na deň " prezývali ju Chameleón v devätdesiatych rokoch patrila do éry supermodeliek. Ona spolu s Naomi Campbell a Christy Turlington vytvorili takzvané "The Trinitry" trio. 

 

Cindy Crawford bola predstaviteľkou atletickosti a ženskej sily. Dievčatá si podľa nej kreslili znamienko krásy nad hornú peru, nosili extrémne krátke šortky a celebrity aj dizajnéri napodobňovali jej červené šaty z dielne VERSACE, ktoré si obliekla na 63. ročník odovzdávania Oscarov.

 

 

 

Jej čokoládová pokožka bola poznávacím a výnimočným znamením vo svete modelingu, ktorý dovtedy tvorili len belošky. Jej mentor, priateľ a dizajnér Yves Saint Laurent, si ju vybral ako tvár kampane jar/leto 1987, čo prekvapilo širokú verejnosť. Vďaka tomu sa Naomi v roku 1987 objavila na titulke britského Vogue ako prvá černoška od roku 1966 a o rok neskôr dokonca prvá černoška na titulke francúzskeho Vogue. Tým najvýznamnejším vydaním Vogue však ostalo to americké, kedy sa dostala na titulku septembrového vydania, ktoré je pre časopis tradične známe ako najväčšie a najdôležitejšie za celý rok. Jednoznačne patrí do skupiny Najlepšie modelky sveta všetkých čias.

 

V roku 1990 fotila spolu s ďalšími piatimi kolegyňami photoshoot pre britské Vogue ako jediná černoška. Spolupracovala s hudobnými hviezdami ako Michael Jackson či Madonna a ešte viac sa preslávila legendárnym pádom na móle počas prehliadky Vivienne Westwood.

 

V deväťdesiatych rokoch sa objavila vo viacerých hudobných videách a tiež bola jednou z Moderných múzy, čo bolo zoskupenie topmodeliek, ktoré v novembri roku 1999 vytvoril a nafotil časopis Vogue. Spolupracovala so značkami ako Chanel, Dior či Calvin Klein no tiež s aj priemernými značkami ako Avon, Maybelline alebo Puma.

Christy Turlington sa okrem pracovania v módnom priemysle aktívne venuje humanitným aktivitám. Od roku 2005 je zástancom práva matiek, tiež je ambasádorkou inštitúcie Product Red, v rámci ktorej cestuje a pomáha ľudom nakazeným vírusom HIV. Zapózovala nahá pre organizáciu PETA s mottom: Radšej budem nahá, ako nosiť kožušinu a tiež nahrala video, ktoré ľudí motivuje prestať fajčiť, keďže ona sama je kvôli rakovine pľúc, ktorá zmohla jej otca, proti fajčeniu. Zrežírovala dokument No woman, no na tému zdravie matiek a založila neziskovú organizáciu s názvom Every mother counts, ktorá poskytuje istoty a bezpečie matkám vo vybraných krajinách. Tiež vydala album s rovnakým názvom, na ktorom sa podieľali osobnosti ako Carla Bruni, Jennifer Lopez, Madonna a mnoho iných.

Je milovníčkou jógy (dokonca vydala aj knihu).

 

Deväťdesiate roky patrili im. Nepotrebovali úpravy, práve drobné nedokonalosti z nich robili výnimočné ženy.

 

Boli nádherné, žiadané a pri nohách im ležal celý svet.