Úvod > Violettemoda Blog > Ktoré topánky sú tvoj favorit?
 

Ktoré topánky sú tvoj favorit?

100 rokov vývoja a rozmanitosti topánok zanechalo veľa dojmov a pocitov, ktoré sú vám srdcu bližšie ?

Už pred neuveriteľnými 40 000 rokmi začali ľudia nosiť topánky. Najstaršia zachovaná topánka má 5 500 rokov a je z Arménska. Nevieme, komu patrila, ale vedci tvrdia, že bola používaná niekoľko sezón. Nie je práve najkrajšia, ale v tých časoch musela byť praktická. 

Dnes topánky obúvame, prezúvame a vyzúvame. Sprevádzajú nás počas celého dňa a chránia naše nohy. Predstavujú neodmysliteľný módny doplnok našich Outfitov.

Prvé topánky sa ani trochu nepodobali tým, ktoré nosíme dnes, ale dá sa povedať, že účel plnia stále rovnako. Ochrana, pohodlie či pekný vzhľad to sú faktory, ktoré ovplyvňujú vznik, vývoj a vzhľad topánky.

Každá topánka rozpráva svoj príbeh o našej totožnosti, o tom, akí sme. Rozlišujú pohlavie, rozprávajú o národnosti, náboženstve, profesii či politickej orientácii. Presne zapadajú do nášho štýlu, vyberáme ich k obrazu svojmu, teda o nás skutočne dokážu vypovedať omnoho viac než čokoľvek iného.

                                                                " Šaty robia človeka, a topánky dotvárajú našu osobnosť"

Drahé topánky patria ľuďom, ktorí chcú demonštrovať svoje bohatstvo, naleštené a výrazné nosia silní extroverti. Topánky bez jedinej smietky, aj keď nie sú nové, patria ľuďom svedomitým. Príjemní a otvorení ľudia nosia praktickú a funkčnú obuv, agresívne osobnosti si vyberajú najčastejšie členkové topánky a pokojné povahy si obúvajú modely, vyzerajúce nepohodlne. Úzkostné osoby a ľudia strachujúci sa o svoje vzťahy s druhými, majú tendenciu nosiť najnovšie značky a o topánky sa dobre starajú. To môže byť spôsobené tým, že sa obávajú o svoj vzhľad, aby predišli tomu, čo si o nich myslia druhí. Liberálne zmýšľajúci ľudia nosia topánky nenápadné.

Vedeli ste, že najnudnejšie topánky nosia tí, ktorí nedokážu vytvárať vzťahy? Chyba, takéto topánky si obúvajú odmeraní ľudia, potláčajúci emócie a nezaujímajúci sa o to, čo si o nich druhí myslia.