Úvod > Violettemoda Blog > Aj vy máte radi tento vzor?
 

Aj vy máte radi tento vzor?

Obľúbený módny vzor dnes už milovaný všetkými generáciami........

známe v čiernobielom farebnom prevedení, pepito alebo kohútia stopa. Po detailnejšom pohľade na tento vzor prídeme na to, že svoje pomenovanie získal oprávnene, nakoľko sa naozaj podobá hydinovej stope. Veľkosť vzoru je rôzna od malých prevedení až po výrazné väčšie vzory so striedaním bledých a tmavých geometrických vzorov.

Tento legendárny vzor sa objavil v päťdesiatych rokoch 20. storočia. Používal sa na hrubšie materiály ako tvíd, vlna a pod. Dlho bol vzor kohútej stopy prisudzovaný starším dámam, nakoľko sa preslávil na kabátoch, kostýmoch či sukniach v elegantnom prevedení. Postupne si však kohútia stopa našla uplatnenie aj na ľahších vzdušnejších materiáloch a dnes je často používaná aj vo forme potlače. Pepitový vzor v posledných rokoch zažíva " boom ". Nájdeme ho nie len na elegantnom formálnom oblečení ako sú kostýmy, šaty, sukne, blúzky či už spomínané kabáty ale rovnako tak aj na mikinách, svetroch, kabelkách, topánkach a doplnkoch. Vzor kohútej stopy je synonymom elegancie a nadčasovosti, ale zároveň aj hravosti a moderného dizajnu vďaka čomu je stále viac a viac obľúbený aj u mladej generácie.

Tento vzor si ako jeden z mála môže dovoliť prakticky každá žena bez rozdielu veku a tvaru tela. Treba ale venovať pozornosť správnemu výberu. Ženy s plnými krivkami by mali siahnúť po ľahších materiáloch a vyberať skôr tie, ktoré majú kohútiu stopu v menšom stvárnení, tá dopomôže k optickému zoštíhleniu postavy. Čím je postava vyššia a štíhlejšia môže si dovoliť väčšie prevedenie tohto vzoru. Vysoké a štíhle ženy si navyše môžu dovoliť skombinovať väčšie a menšie vzory v jednom outfite, čo vyzerá zaujímavo najmä v kombinácii s výraznými farebnými doplnkami.

Kohútia stopa je z hľadiska farebnosti naozaj minimalistická, vďaka čomu sa veľmi dobre kombinuje so sýtymi farbami ako napr. červená, modrá, zelená, žltá, fialová či cyklamenová. Ak si netrúfate na výrazné farby v outfite, alebo ak chcete nechať vyniknúť práve pepitový vzor je dobré použiť tieto sýte farby na doplnkoch ako sú napr. rukavice, klobúk, topánky, kabelka a tým oživiť celkový vzhľad outfitu. Rovnakú službu vám urobí aj výrazný červený rúž či nechty, ktoré sa k pepitu dokonale hodia a zároveň podčiarkujú jeho ženskosť.

Ako čerešničku na torte outfitu v ktorom kraľuje kohútia stopa určite odporúčame klobúk, baretku či inú štýlovú pokrývku hlavy ktorá dodá celému outfitu francúzsky šarm a podtrhne celkový vzhľad.

V tejto nesmrteľnej klasike sa niesla rozlúčková "Fashion show" s nezabudnuteľným svetovým módnym dizajnérom " Karl Lagerfeld "