Úvod > Violettemoda Blog > Buďte sama sebe značkou..............
 

Buďte sama sebe značkou..............

Imidž je nástrojom našej komunikácie. No nezabúdajte ste dáma a nie lacný bilbooard alebo stĺp na plagáty.

Na každú z nás pôsobia vonkajšie vplyvy. Pomocou našich zmyslov vnímame svoje okolie čo vo veľkej miere ovplyvňuje naše pocity, náladu, formuje presvedčenie, názory a životný štýl. Naše vizuálne vnímanie ostatných, teda všetkého, čo vidíme na iných ľuďoch, ovplyvňuje naše myšlienky, vytvára predsudky a predstavy o človeku, s ktorým sa stretneme hoci len náhodne.

Každého, najprv hodnotíme svojím pohľadom. Na prvý pohľad vnímame siluetu, pohyb a výraz tváre. Potom si všimneme detaily, ktoré nám celý dojem dotvoria.

Aby sme vzbudili pozitívne reakcie dbajme na celkový výzor a vystupovanie - jedným slovom imidž. Anglické slovo imidž znamená vzhľad, obrázok. Často sa tiež prekladá do slovenčiny ako vyobrazenie alebo predstava. Práve slovom imidž označujeme všetko, čo vnímate na druhom človeku. 

Imidž je nástrojom našej komunikácie a spôsob, ako dať najavo svoju osobnosť, názor, pozíciu v spoločnosti. Starostlivosť o imidž môže mať pozitívny vplyv na naše sebavedomie a tiež na naše úspechy.

To znamená že odev tvorí okolo 80 percent toho, čo je na nás vidieť.  Práve preto sa zamerajte na eleganciu, kvalitu a komfort.

Noste len upravené a nepoškodené odevy a obuv.  Myslite na to, že čistota je pre väčšinu ľudí v našich krajinách známkou dôveryhodnosti a profesionality. Predtým, než sa oblečiete, vždy si skontrolujte odev. Nielen zašpinenie, ale tiež stopy po používaní, ako žmolky na svetri, ošúchané okraje goliera alebo manžety, celková zašlosť alebo vyblednuté farby pôsobia negatívne rovnako ako okopané alebo ošúchané topánky.  

Dbajte na vyžehlený odev. Ak si však sadnete do auta alebo do iného dopravného prostriedku, odložte si sako. Váš chrbát pôsobí na  materiál saka veľkým tlakom a v spojení s vlhkosťou a vaším teplom vytvorí záhyby, ktoré sú dlhodobo viditeľné a veľmi nevzhľadné. Nenechávajte vašu šatku pod bezpečnostným pásom, vždy ju vytiahnite a upravte si blúzku, aby sa nepokrčila.

Niečo čo, vášmu osobnému imidžu škodí? Odevy alebo doplnky, ktoré majú na sebe akýkoľvek výrazný nápis alebo logo výrobcu pôsobia skôr, že sa chcete pochváliť darčekom alebo vaším príjmom.

Komunikujte každým kúskom svojho šatníka a uvedomte si ako na Vás a druhých pôsobí. Uvedomte si vlastnú značku.