Úvod > Violettemoda Blog > Poznáte tohto fešáka ?
 

Poznáte tohto fešáka ?

"Nemôžete byť falošne elegantný. Ale môžete byť elegantný vo falošnej kožušine.“

Geniálny gauner   ...............................

Fotografie z jeho mladosti zachytávajú muža s dlhými tmavými kučerami, ktoré si postupne v 70. rokoch začal dávať do uhladeného copu. Vznikla tak jeho osobitá silueta, ktorá sa stala aj symbolom. V 90. rokoch začal šedivieť, avšak svoje šediny si nikdy neprefarbil.

Zdôveril sa americkému magazínu Vogue, že k navrhovaniu oblečenie používa starú dobrú ceruzku a papier. Svoje nákresy vyfarboval očnými tieňmi, ktoré nanášal na papier prstom.

V roku 1993, vytvoril čiernobielu prehliadku pre taliansku značku Fendi. Na predvádzanie modelov nenajal modelky ale striptérky a pornoherečky. Šéfredaktorku magazínu Vogue, Annu Wintour, ktorej názor v módnom priemysle má cenu zlata, vraj týmto gestom znechutil natoľko, že z jeho prehliadky odišla.

Ak si o druhých niečo myslel, neváhal sa o svoj názor verejne podeliť. „Nepáči sa mi jej tvár. Mala by sa radšej ukazovať len zozadu , prehlásil o Pippe Middleton. Britská speváčka Adele bola podľa neho „trochu veľmi tlstá a pred dvoma rokmi sa neváhal vyjadriť aj o americkej herečke Meryl Streep. O nej vyhlásil, že si za oblečenie jeho šiat na odovzdávanie filmových cien chcela nechať zaplatiť.

Aj napriek tomu, že slávny francúzsky módny dom založila Coco Chanel pred 110 rokmi, za tvarom ich značky stojí práve ON.

Nebol vždy štíhlym mužom. Rozhodol sa to zmeniť v roku 2000 a počas 13 mesiacov schudol 43 kilogramov, napísal aj vlastnú knihu, ktorú pomenoval The Karl Lagerfeld Diet

Bol od roku 2001 v spore s organizáciou na ochranu zvierat PETA, ktorá ho napádala za používanie kožušín v jeho kolekciách.

Z bielej košele s večne vyhrnutým golierom, čierneho saka, tmavých okuliarov, kožených rukavíc a neodmysliteľného vejára urobil svoju značku.

                                                                    

Zo svojim gaunerskym štýlom sa stal nesmrteľnou ikonou a legendou módneho priemyslu.